Laden Evenementen

Frans Duckers volgde de Stadsacademie in Maastricht, werkt als zelfstandig beeldend kunstenaar en was docent Beeldende vorming kunstgeschiedenis en gastdocent sculpturele keramiek aan de Sacramento State University in de USA.

Als typering van zijn werk valt met name de veelzijdigheid op. Hij kiest duidelijk niet voor één stijl maar verkent telkens opnieuw andere onderwerpen, vormen, materialen en technieken om zijn wereld vorm te geven“

In  zijn  werk vind er vaak een “aantasting” plaats die verder gaat dan materiële vergankelijkheid. De beschouwer wordt hierdoor gestimuleerd om zelf aan- of invulling te geven. Het is als het ware de innerlijkheid of “geest” in zijn werk die met de beschouwer communiceert.””

De bekende Nederlandse auteur Bertus Aafjes schreef over het werk van Frans Duckers: “De beelden van Frans Duckers zijn allerminst de individuele expressie van zijn meest individuele emoties. Zij geven op een objectieve wijze gestalte aan de figuur van de mens. Zij zoeken naar het primaire in de mens, dat achter het individuele gelegen is. De beelden brengen een willekeurige menselijke situatie tot algemene geldigheid. Uitgetild boven het toeval van het moment, vertegenwoordigen zij een algemeen geldende waarde.”

Opdrachten in binnen-en buitenland o.a. Universiteit Maastricht, Provincie Limburg, Gemeente Maastricht, Casino Valkenburg en Thermaetel, V.S.

De opening vindt plaats op zondag 28 april 2024 om 14.00 uur door Jacques Giesen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Mylene Schrijen, jazz saxofoniste

Deel dit bericht, kies je platform!

Entree voor het gehele museum:

  • € 8,00 p.p. (incl. gratis kopje koffie)
  • Studenten: € 4,00 p.p.
  • Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
  • Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis