Zaal Periode Naam Omschrijving
Grote Zaal en Charles Eijckzaal 11 oktober t/m 6 december Pierre van Soest (Venlo 1930 – 2001 Amsterdam) Woonde en werkte afwisselend in Amsterdam en Helle (Zuid-Limburg). Schilderde in abstract-expressionistische stijl. Werd hij door een bepaald onderwerp gegrepen dan schilderde hij dit in hele reeksen. Veel werk is te vinden in musea in binnen- en buitenland. De tentoonstelling vindt plaats in samenwerking met de familie van Soest Amsterdam.
Bovenzaal 27 september t/m 6 december Georges Daemen (Stevoort B.) en Claartje van Oosterum (Eindhoven) Georges Daemen hanteert bewust een lichte toon, speelt graag met licht en donker en werkt bij voorkeur in olieverf én in transparante lagen.
Zijn doeken willen een brug vormen tussen woord, beeld en klank of tussen verwondering, vreugde, verdriet en schoonheid.‘Het menselijk lichaam, de houding en de bewegingen vormen voor Claartje een bron van informatie. Lichaam en geest zijn nauw verbonden met elkaar. Bij het model of portret boetseren is niet alleen de uiterlijke vorm van belang. In de ruimte die ontstaat tijdens de concentratie komt er een andere soort van interactie tot stand, waarin zij tot de diepere lagen kan doordringen van het model. In eerste instantie ‘voelt’ ze deze lagen heel lijfelijk, waarna ze op wonderlijke wijze omgezet worden in de klei en in de vorm’.