De kleine gespecialiseerde museumshop van Museum Valkenburg heeft veel te bieden en is overzichtelijk ingedeeld.

Laatste Museumshop Nieuws

BOEKEN

Boeken over kunst (ook voor kinderen), kunstenaars, geologie, archeologie, regionale geschiedenis. Tijdens exposities zijn er tevens vaak uitgaven te koop die een relatie hebben met de betreffende kunstenaars en hun werk.

ANSICHTKAARTEN

Ansichtkaarten met afbeeldingen van kunstwerken. Deze zijn ook bijzonder geschikt voor gelegenheden als kerstmis, nieuwjaar, geboorte en overlijden.

Serie 1: 13,5 x 13,5 cm (klik op een kaart voor meer info)

Serie 2: 11 x 17 cm (klik op een kaart voor meer info)

KUNST

Betaalbaar werk van kunstenaars. Naast een permanente selectie van grafiek, schilderwerken, keramiek en sieraden bieden we regelmatig gedurende de tentoonstelling geëxposeerde werken te koop aan.

Lindform

Deze vaasjes, waarin de minimalistische stijl uit Japan is gecombineerd met fraai Scandinavische design, worden in samenwerking met het Zweedse bedrijf Lindform geproduceerd. De producten zijn handgemaakt en de zelf gewonnen porseleinklei is loodvrij. Alle vaasjes samen vormen een prachtig kiezelstrand, maar ieder vaasje afzonderlijk is evenzeer van een eenvoudige schoonheid, zelfs zonder bloem!

Floor Sporck

Ik wil mijn sieraden een boodschap of verhaal meegeven. Dat maakt de sieraden tot draagbare kunstwerkjes en daardoor krijgen ze een symbolische waarde. Eigenlijk ontwikkel ik een eigen taal die terug komt in mijn sieraden. Mijn werk is vrolijk en vaak uitbundig, maar stemt ook tot nadenken.

Godelief

De Molensteenvaas is een concept waarbij een vaas wordt gecreëerd met schilderslinnen. Aan de hand van een mal worden onderdelen gemaakt, kunstzinnig beschilderd en vervolgens aan elkaar gestikt. Zo ontstaat een omhulsel van schilderdoek waarin een glazen vaas wordt geplaatst.