Laden Evenementen

Er worden veel edelstenen, mineralen en gesteenten verkocht onder allerlei commerciële en fantasienamen. Ook is er veel bewerkt of volledig door de mens gemaakt materiaal op de markt waarvoor misleidende namen gebruikt worden. Het is vaak onduidelijk om wat voor steen het geologisch dan precies gaat. In deze lezing komen allerlei verschillende voorbeelden voorbij en krijgt u tips om Belazeriet te herkennen.

Voor- en na de lezing en tijdens de pauze is er gelegenheid om voorbeelden van Belazeriet te bekijken en het boek ‘Belazeriet of niet?’ aan te schaffen. Heeft u zelf een mooi voorbeeld van een Belazeriet of twijfelt u over een bepaalde steen? Neem het mee om te laten zien!

Bijeenkomsten van de Nederlandse Geologische Vereniging AFDELING LIMBURG worden gehouden op de tweede DINSDAG van de maand en beginnen om 19.30 uur in het Museum Valkenburg, deur linksonder naast de hoofdingang. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Heeft u vragen over de geologische vereniging, excursies, boeken, tijdschriften, mineralen, gesteenten en/of fossielen, kom dan eens naar deze bijeenkomsten.

Deel dit bericht, kies je platform!

Entree voor het gehele museum:

  • € 8,00 p.p. (incl. gratis kopje koffie)
  • Studenten: € 4,00 p.p.
  • Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
  • Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis