Laden Evenementen

Bevrijdingsdag 5 mei in museum en openluchttheater: expositie, film, wandeling en muziek

Bevrijdingsdag is een dag om te vieren en om te herdenken. Beleef op 5 mei een bijzondere avond in Valkenburg. Met museumbezoek, concert en film en historische wandeling. Voor deze speciale avond slaan Openluchttheater Valkenburg en het museum Land van Valkenburg de handen ineen.

Het programma begint om 18.00 uur met ontvangst met koffie en een bezoek aan de tentoonstelling Joodse onderduikkinderen in het museum.

Marja Pinckaers draagt voor uit haar boek “”De Cirkel”, een monument voor haar grootmoeder die zowel Auschwitz als Ravensbrück overleefde
Ook brengt de bekende klezmermuzikant en zanger Jaap Mulder met een van zijn zonen anti-oorlogsliedjes.
Om slachtoffers uit de oorlog te herdenken, wandelen we samen via Valkenburgse struikelstenen (Stolpersteine) naar het openluchttheater, waar om 20.30 de avond verder gaat: een film met indringende beelden over oorlog en bevrijding wordt live begeleid door Jaap Mulder en zijn ensemble. Na afloop is er tijd om na te praten.

Deelname aan deze bijzondere avond kost 7,50 euro, koffie bij de ontvangst en een drankje na afloop inbegrepen. Kaarten zijn verkrijgbaar in het museum en via www.openluchttheater-valkenburg.nl

Deel dit bericht, kies je platform!

Entree voor het gehele museum:

  • € 8,00 p.p. (incl. gratis kopje koffie)
  • Studenten: € 4,00 p.p.
  • Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
  • Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis