Laden Evenementen

Van 14 januari tot en met 4 maart 2018 vindt in Museum Land van Valkenburg een tentoonstelling plaats met werken van alle leden van Kunstkring Henri Jonas. De titel van de tentoonstelling is ‘Beweging’. Met verschillende technieken wordt dit thema uitgebeeld, zoals op doek en papier, in fotografie en met keramiek-, brons- en papierobjecten.

Deelnemers aan de tentoonstelling zijn: Marij v. Aken, Henk van den Biggelaar, Jef Boosten, Maria Brouwers, Marianne Bruijstens, Marlies Gerrichhauzen, Ton Hermes, Hélène Hoenjet, Lily Kickken, Sjef Kieboom, Maria Lechanteur, Ton Luijten, Fieny Pesch, Lou Pluijmen, Elly v.d. Sanden, Irene Simonis, Jean Spronck, Wiel Sijstermans, Aty Stoffels, Gré Tabbers, Hilly van Veen, Henny Vermeiren, Marjan Vleugels, Peter Werres en Jozé Zurstraßen.

Oprichting 1950

De Valkenburgse kunstkring Henri Jonas werd opgericht in april 1950 door onder anderen Jos Frissen, George Kwakkernaat en Lei Molin. De naam werd ontleend aan de Maastrichtse kunstenaar Henri Jonas. Zij bezochten het intact gebleven atelier van Henri Jonas, die overleden was in 1944, en vernoemden de kunstkring naar hem.

Exposities

De eerste expositie vond in 1950 plaats in Villa Alpha in Valkenburg, gevolgd door tentoonstellingen in Roermond, Heythuysen, Purmerend en Venlo. Rond 1970 gingen echter steeds meer leden hun eigen weg. Daardoor leidde de kunstkring steeds meer een sluimerend bestaan.

Heroprichting 1989

In 1989 heeft het voormalige lid Ton Luijten de kunstkring nieuw leven ingeblazen.
Vijfentwintig nieuwe en enthousiaste leden meldden zich en presenteerden zich in 1991 in Museum Land van Valkenburg, dat toen nog ‘streekmuseum’ heette. Hieruit is de traditie ontstaan dat de Kunstkring in het museum op gezette tijden de diverse werken toont in verschillende stijlen. Ook de kunstmarkt in het centrum van Valkenburg kwam weer op de agenda en vindt vanaf 1989 jaarlijks plaats.

Kunst ‘boven de Bieb’

Sinds juni 2011 heeft de Kunstkring een vaste tentoonstellingsruimte boven de Openbare Bibliotheek Valkenburg. Er vindt elke drie maanden een wisseling plaats met werken van enkele leden van de Kunstkring.

Kunstkring Henri Jonas
www.kunstkringhenrijonas.nl
info@kunstkringhenrijonas.nl
06-25054590

Deel dit bericht, kies je platform!

Entree voor het gehele museum:

  • € 8,00 p.p. (incl. gratis kopje koffie)
  • Studenten: € 4,00 p.p.
  • Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
  • Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis