Laden Evenementen

Fascinerende kinderkleding uit China – Monique Derwig

12 november 2017 t/m 8 januari 2018

De passies in het leven van Monique Derwig, reizen, andere culturen, alles wat handen maken kunnen, kinderen en fotografie worden gecombineerd in haar

verzameling etnografische kinderkleding. Haar verzameling die momenteel uit meer dan 600 kledingstukken bestaat, groeit nog steeds.In december 2016 publiceerde zij haar boek ‘Fascinating children’s hats.’

Het boek vormt een hommage aan de vrouwen, die de mutsjes maakten en de diversiteit van culturen. In het boek reist men door de hele wereld en wordt bekeken op welke manier moeders in de kleding van hun kinderen beschermende symbolen verwerkten.

Tijdens deze expositie staat de fascinerende kinderkleding uit China centraal. Hele kostuums, babycarriers, jasjes, kragen, schoentjes, mutsjes enz. zijn te bewonderen. Het grote vakmanschap van de vrouwen wordt geïllustreerd door foto’s en video’s.

Op aanvraag worden rondleidingen verzorgd.

Tevens zal een workshop, gegeven door Ien Rappoldt, ingepland worden waarin men kan kennismaken met de technieken, die deze kleine kunstwerkjes zo uniek maken.

Deel dit bericht, kies je platform!

Entree voor het gehele museum:

  • € 8,00 p.p. (incl. gratis kopje koffie)
  • Studenten: € 4,00 p.p.
  • Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
  • Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis