Laden Evenementen

Gloria in excelsis Deo’ zongen de engelen bij de geboorte van Christus. In de expositie ‘Gloria’ wordt de toeschouwer meegetrokken in de gelukzalige sfeer van Kerstmis, met in het midden een eikenhouten kerstgroep van de Limburgse beeldhouwer Frans Timmermans. Door de toepassing van eigentijdse materialen en media maakt kunstenares Janneke Laheij er een onverwachte ‘hemelse’ belevenis van, die de grote zaal van het museum laat stralen.

Daarnaast toont het museum een prachtige verzameling kerstgroepen en kerstvoorstellingen van Limburgse kunstenaars, zoals Charles Eyck, Jacques Vonk, Charles Vos en Sjef Hutschemakers. Van Hans Truijen laat de expositie enkele kleurrijke gouaches
zien die de kunstenaar maakte bij een gedicht van Leo Vroman op het thema schepping. Van de Schimmertse beeldend kunstenaar Dré Kerbusch (1949) is er een grote kerststal met een geheel eigen en frisse humoristische kijk op het kerstgebeuren. Ieder jaar opnieuw werkt hij aan de kerststal en breidt haar steeds verder uit.

Deel dit bericht, kies je platform!

Entree voor het gehele museum:

  • € 8,00 p.p. (incl. gratis kopje koffie)
  • Studenten: € 4,00 p.p.
  • Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
  • Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis