Laden Evenementen

Ter gelegenheid van zijn 65-jarig bestaan opent Museum Land van Valkenburg gedurende twee maanden de deuren van zijn depot voor de beeldend kunstenaars Jenneke van der Weijden en Gertha Sijbers. In hun werk geven zij bestaande objecten een nieuwe betekenis door ze in een ander licht te plaatsen. Eerder maakten zij een expositie in het Sittardse Stadslab met de titel ‘Sporen of de kunst van het herinneren’, waarbij zij de door hen zelf in de loop der tijd verzamelde objecten gebruikten. Nu is de collectie van het museum voor het duo een nieuwe uitdaging.

Zij onderzoeken wat de waarde is van herinneringen, hoe herinneringen levend gehouden worden en of het mogelijk is herinneringen te reconstrueren. Zijn objecten gebonden aan tijd of kunnen ze ons nieuwe verhalen vertellen? De expositie die beide kunstenaars inrichten met bijzondere objecten uit de collectie is constant in ontwikkeling en interactief. Deze ontwikkeling is te volgen op de bovenste etage van het museum en kan worden gevolgd via het blog van de kunstenaars.

ActivActiviteiten tijden ‘Grasduinen’:

Elke vrijdag en zaterdag, gedurende de looptijd van ‘Grasduinen’ zijn Jenneke van der Weijden en Gertha Sijbers aanwezig. U bent van harte welkom!
Op TV Valkenburg wordt een interview met de kunstenaars gepresenteerd.

Elke week, gedurende de looptijd van ‘Grasduinen’, wordt op de kabelkrant van TV Valkenburg een ander object uit het museumdepot getoond, waarover zij graag uw verhaal of herinnering horen.

Zaterdag 21 september zijn de kunstenaars aanwezig in de bibliotheek van Valkenburg. Zij tonen daar enkele objecten uit het museumdepot en zullen bezoekers vragen om hun verhaal erbij te vertellen. Iedereen is van harte welkom!

Zondag 29 september en zondag 6 oktober zijn er tussen 14.00 en 16.00 uur privé-rondleidingen in het depot. U krijgt dan een unieke kans om een kijkje te nemen in dit depot. Bovendien kunt u dan kennismaken met Jacques, die optreedt als depotbeheerder van het museum en vele verhalen weet te vertellen. U kunt zich aanmelden voor deze rondleidingen via een inschrijfformulier bij de balie van het museum (max. 2 personen per keer).

Zondag 6 oktober wordt een ‘verhalendag’ georganiseerd. Graag horen Jenneke van der Weijden en Gertha Sijbers uw verhaal bij de voorwerpen die ze laten zien: van oude sleutels en gereedschap tot foto’s en kunstwerken. Zij nodigen hiervoor vooral grootouders met hun kleinkinderen uit.

Zondag 27 oktober om 15.00 uur vindt een finissage plaats.

Deel dit bericht, kies je platform!

Entree voor het gehele museum:

  • € 8,00 p.p. (incl. gratis kopje koffie)
  • Studenten: € 4,00 p.p.
  • Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
  • Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis