Laden Evenementen

IN HERNIEUWDE GLANS
Lou Heynens – Kastelen in Zuid-Limburg
22 januari t/m 17 april 2017

In Museum Land van Valkenburg wordt zondag 22 januari om 14.00 uur een fototentoonstelling geopend van Kastelen van Zuid-Limburg onder de titel ‘In hernieuwde glans’. Auteur van het gelijknamige boek is de Valkenburger Lou Heynens (1943), fotograaf, publicist en adelsdeskundige.
Heynens exposeerde schilderijen en andere werken eerder in Amsterdam, Wenen, New York, Edinburgh, Düsseldorf en Salzburg. Hij houdt zich onder meer bezig met studies over Europese vorsten en adel zowel in de Zuid-Limburgse regio als in Nederland en Europa. Hij publiceerde in tal van tijdschriften over adel, genealogie en kastelen. Heynens studeerde onder meer in het Italiaanse Perugia, waar hij ook zelf geëxposeerd heeft.

Kasteel Meerssenhove
Lou Heynens geeft regelmatig lezingen over historische onderwerpen die zijn interesse hebben. Zo heeft hij onder meer een biografie geschreven over de Oorlogsgouverneur van Limburg, de ‘zwarte graaf’ van Limburg, Graaf Maximiliaan de Marchant et d’Ansembourg. Hij stelt dat het vooral het particulier initiatief is geweest dat de vaak prachtige kastelen in Zuid-Limburg heeft gered zoals restaurateur Camille Oostwegel heeft gedaan met de restauratie van Chateau Sint Gerlach, Kasteel Ehrenstein en Chateau Neercanne. Daarnaast is er uiteraard ook lof voor instellingen die behoud van het erfgoed en restauratie ervan in hun doelstelling hebben staan zoals de Dienst Monumentenzorg en het Limburgs Landschap.

Lou Heynens heeft een schat aan Zuid-Limburgse kastelen vereeuwigd in zijn boek ‘In hernieuwde glans’. Een aantal van de prachtige afbeeldingen is te zien in de Charles Eyckzaal van Museum Land van Valkenburg. De expositie – ook voor bezoekers buiten de regio interessant – loopt tot en met 2e Paasdag (17 april 2017).

Deel dit bericht, kies je platform!

Entree voor het gehele museum:

  • € 8,00 p.p. (incl. gratis kopje koffie)
  • Studenten: € 4,00 p.p.
  • Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
  • Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis