Laden Evenementen

Op dinsdag 10 maart zal Leon Claessens, hoogleraar paleontologie aan de universiteit Maastricht, vertellen over nieuwe fossiele ontdekkingen en paleontologische inzichten over de dodo.

De dodo, een uitgestorven loopvogel die alleen op het eiland Mauritius voorkwam, is een van de bekendste uitgestorven dieren wereldwijd, maar zijn verhaal is een opeenstapeling van tragedies. Aan het eind van de 17e eeuw, minder dan honderd jaar na de ontdekking van Mauritius door Nederlandse zeelieden, was de dodo van de aardbodem verdwenen. Omdat de dodo uitstierf voordat het concept uitsterven bekend was, zijn er vrijwel geen overblijfselen van de dodo bewaard gebleven. Onze kennis van de dodo maakte een grote sprong voorwaarts met de ontdekking van fossiele botten in een moeras in 1865, maar rond 1940 was men de locatie van deze vindplaats ook weer verloren…

Bijeenkomsten van de Nederlandse Geologische Vereniging AFDELING LIMBURG worden gehouden op de tweede DINSDAG van de maand en beginnen om 19.30 uur in het Museum Valkenburg, hoofdingang.

Heeft u vragen over de geologische vereniging, excursies, boeken, tijdschriften, mineralen, gesteenten en/of fossielen, kom dan eens naar deze bijeenkomsten.

Ook niet-leden zijn van harte welkom.

Illustratie door Thilo Parg – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=64599202

Deel dit bericht, kies je platform!

Entree voor het gehele museum:

  • € 8,00 p.p. (incl. gratis kopje koffie)
  • Studenten: € 4,00 p.p.
  • Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
  • Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis