Laden Evenementen
Op zondag 25 februari en 17 maart zal Dyon Scheijen om 14 uur een lezing geven waarin hij de Kunst en Wetenschap bij elkaar brengt. In zijn werk als klinisch fysicus audioloog, ACT therapeut en professioneel beeldend kunstenaar ziet hij dat het verhaal vanuit de audiologie met Kunst kracht kan worden bijgezet.
‘Horen is meer dan enkel de oren’, aldus Dyon Scheijen. Eenzaamheid ten gevolge van gehoorklachten in welke vorm dan ook kan zoveel impact hebben op iemands leven. En daar kunnen we nog zo veel in betekenen. Technische oplossingen, maar ook vanuit de psychosociale vakgebieden kunnen we het verschil maken in dat leven. Gehoord worden, een luisterend oor bieden, het gevoel hebben er bij te horen, zijn aspecten die zo belangrijk zijn om ons mens te voelen. Dit met kunst bewust maken, het gesprek te kunnen aangaan om gehoorklachten bespreekbaar te maken, dat is de kern van zijn tentoonstelling ‘Horen, zien en voelen’.
Nog tot em met 14 april te zien in de grote zaal van Museum Valkenburg.
In zijn lezingen zal Dyon Scheijen de verbindingen tussen kunst en de audiologie nog sterker neerzetten.  Grootheden uit het verleden die ook door gehoorklachten werden gehinderd, maar uiteindelijk dan toch meesterwerken hebben gemaakt. Vincent van Gogh, Beethoven, Munch, maar ook Limburgse kunstenaars als Charles Eyck en Jan van Genk laten ons zien en horen hoe belangrijk oren voor ons als mens zijn.
U kunt zich aanmelden voor deze lezing door een mail te sturen naar: reserveer@museumvalkenburg.nl met vermelding van de datum (25 februari of 17 maart) uw naam en het aantal personen.

Deel dit bericht, kies je platform!

Entree voor het gehele museum:

  • € 8,00 p.p. (incl. gratis kopje koffie)
  • Studenten: € 4,00 p.p.
  • Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
  • Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis