Laden Evenementen

Zondag 18 september om 11.00 uur in Museum Valkenburg door Paul de Jong

Hierbij zijn de volgende onderwerpen aan de orde:

  1. Lodewijk XIV (Zonnekoning) en stadhouder Willem III in deze streek.

In 1672 was Lodewijk XIV bij Maastricht, en in 1673 bij en in Maastricht. In 1672 was Willem III bij en in Maastricht en Valkenburg. Waarom kwamen ze hierheen? Wat voor ellende ontstond er op het platteland van het Land van Valkenburg? Hoe werd toen oorlog gevoerd? Hoe zat de logistiek in elkaar?

  1. Josua de Grave en Valentijn Klotz, een tekenaars duo van Kasteel Valkenburg van vóór de verwoesting.

Dankzij het tekenaars duo Josua de Grave en Valentijn Klotz kunnen we ons een beeld vormen van Kasteel Valkenburg van voor de verwoesting. Hoe betrouwbaar is hun weergave? Hoe zijn ze kunsthistorisch te plaatsen?

  1. De staatkundige en religieuze situatie in de regio Valkenburg rond 1672.

Wat vonden de katholieke inwoners van de komst van de katholieke Fransen? Wat vonden deze zelfde inwoners van de verwoesting van het kasteel door de Staatse, protestantse overheid? Dachten ze er anders over dan wij zouden verwachten?

Het verdient onze voorkeur bij de lezingen als u tevoren uw komst aankondigt. Dat kan via de website https://reserveer.museumvalkenburg.nl/reserveer-lezing-18-september-2022/ , e-mail (info@museumvalkenburg.nl) of telefonisch (043-601 63 94). Entreeprijs museum 8 Euro of Museumjaarkaart.

Deel dit bericht, kies je platform!

Entree voor het gehele museum:

  • € 8,00 p.p. (incl. gratis kopje koffie)
  • Studenten: € 4,00 p.p.
  • Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
  • Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis