Laden Evenementen

Uitnodiging aan alle inwoners (groot en klein) van de gemeente Valkenburg aan de Geul.

Het Museum Valkenburg heeft de afgelopen tijd grote veranderingen ondergaan.
Een nieuwe naam, een nieuw logo en vooral een geheel vernieuwde verdieping.
Wij zijn daar zo trots op dat we alle inwoners van onze gemeente hiermee uitnodigen om op Paasmaandag 22 april a.s. een kijkje te komen nemen in ons museum. Vanzelfsprekend is de toegang die dag voor u gratis.

Met onze middenverdieping willen we het verhaal van Valkenburg en omstreken vertellen. Vanaf de oudste oudheid tot de moderne tijd.
U vindt er alles over geologie, archeologie en vuurstenen, maar ook over Valkenburg als mergelstad en vestingstad. Thema’s als het Katholicisme, de Geul, het toerisme en de Via Belgica komen voorbij.

Ouders en grootouders kunnen hun kinderen en kleinkinderen aan de hand van deze voorbeelden eens op hun gemak bijpraten over hun plek in de geschiedenis van Valkenburg en de ontwikkeling van het toerisme.

Deze 2de Paasdag is tevens de laatste gelegenheid om het latere werk van de kunstschilder Lei Molin, oud-inwoner van onze gemeente, te bezichtigen.
Op de bovenste etage treft u bovendien een bijzonder mooie expositie aan van werken van Pauline Luiten en Jef van de Leijgraaf.

We verheugen ons op uw bezoek!

Het bestuur van Museum Valkenburg

Voor u geopend op maandag 22 april van 10.00 – 18.00 uur

Deel dit bericht, kies je platform!

Entree voor het gehele museum:

  • € 8,00 p.p. (incl. gratis kopje koffie)
  • Studenten: € 4,00 p.p.
  • Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
  • Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis