Laden Evenementen

Op zondag 19 augustus om 15:00 uur vindt de opening plaats van de expositie ‘Souvenir’ van kunstenaarsgroep apArt.

Kunstenaarsgroep apArt bestaat uit elf professionele leden, verbonden door kunst, door de klankbordfunctie die ze naar elkaar hanteren en door de regio waarin ze wonen en werken: Zuid-Limburg.

De naam van de groep zegt het al: van een gezamenlijk inhoudelijk of kunstzinnig uitgangspunt is geen sprake. Des te interessanter wordt het als zo’n zeer diverse groep kunstenaars besluit om zich te gaan richten op één thema: ‘Souvenir’. De verschillende invalshoeken en zienswijzen springen dan ook meteen in het oog: van hoogstpersoonlijke herinneringen, via een zoektocht naar nieuwe toeristische iconen, naar het collectieve geestelijke souvenir. Er ontstaat zodoende een toegang tot mogelijke nieuwe werelden of imaginaire reis-herinneringen. De negen deelnemende apArters laten in deze verrassende groepstentoonstelling vooral zien welke rijkdom de menselijke geest aan interpretatieve mogelijkheden bezit voor één woord: ‘Souvenir’.

De kunstenaars zijn: Hub Pasmans, Marie-Louise van Zeijst, Maria Stams, José Fijnaut, Marc van Soest,  Jos Ramakers, Fia Pinkers, Gerda van de Woestijne en Marjo Boesten.

Deel dit bericht, kies je platform!

Entree voor het gehele museum:

  • € 8,00 p.p. (incl. gratis kopje koffie)
  • Studenten: € 4,00 p.p.
  • Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
  • Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis