Laden Evenementen

Op zondag 30 september om 15:00 uur in de Bovenzaal van het museum vindt de opening plaats van de tentoonstelling ‘Herinneringen’ van Jet Nuij.

Jet Nuij, geboren in Heerlen (1959) studeerde ’textiel monumentaal’ aan de Academie voor beeldende kunsten in St. Truiden en behaalde aan de Academie voor beeldende kunst & media in Genk (B) een specialisatiegraad ’textiele kunsten’. In 2014 won zij de Academie Prijs Genk.

Jet onderzoekt in haar werk het proces van herinneren, verlies, rouw en transformatie. Met tastbare overblijfselen en herinneringen zoekt zij het verdwijnpunt van het oude en het verschijnen van iets nieuws. Ze transformeert dit en ontrukt het in een nieuwe vorm aan de vergetelheid. Daarmee ontstaan v
luchtige herinneringen, voorgoed gevangen in een nieuwe huid. Haar werk gaat over het opzettelijk vergeten, de vernietiging van historisch materiaal, de terugkeer van het verdrongene en de onomkeerbaarheid van het verleden. Maar ook de verblinde toeschouwer, de (over)levende getuige, de intimiteit van familiegeschiedenis en de geschiedenis van haar eigen geboortestreek (de mijnstreek) zijn belangrijke motieven in haar installaties.

Deel dit bericht, kies je platform!

Entree voor het gehele museum:

  • € 8,00 p.p. (incl. gratis kopje koffie)
  • Studenten: € 4,00 p.p.
  • Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
  • Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis