Laden Evenementen

Haaientanden van de Luberon (Provence, Frankrijk) door Mai Arets

Van een goede vriend kreeg Mai een aantal jaren geleden diverse goede tips over plekken waar haaientanden in de Luberon gevonden konden worden. Het was echter niet zo dat elke locatie eenvoudig te vinden was. Ter plekke was het toch een tijd zoeken voor de exacte plek was gevonden. In het gebied worden haaien-, roggen- en vissentanden uit het Boven-Mioceen gevonden. Vooral de diepzeefauna is zeer interessant met zeer kleine tandjes zoals Etmopterus en andere. Sommige tandjes zijn slechts ca. 1 mm groot. De presentatie omvat, behalve foto’s van de tanden, ook een beschrijving van het gebied en de afzettingen waar de fossielen in voorkomen.

Bijeenkomsten van de Nederlandse Geologische Vereniging AFDELING LIMBURG worden gehouden op de tweede DINSDAG van de maand en beginnen om 19.30 uur in het Museum Valkenburg, hoofdingang.

Ook niet-leden zijn van harte welkom. Heeft u vragen over de geologische vereniging, excursies, boeken, tijdschriften, mineralen, gesteenten en/of fossielen, kom dan eens naar deze bijeenkomsten.

Zie ook de website: van de Geologische Vereniging Nederland afdeling Limburg  https://geologie.nu/regionaal/ngv-afdeling-limburg-homepage/

Deel dit bericht, kies je platform!

Entree voor het gehele museum:

  • € 8,00 p.p. (incl. gratis kopje koffie)
  • Studenten: € 4,00 p.p.
  • Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
  • Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis