Met gepaste trots opent Museum Valkenburg op zondag 7 juli om 12 uur achtereenvolgend 3 nieuwe tentoonstellingen.

1.Helga Paetzhold  ‘De scheppende kracht van het weefgetouw’

Vrijwel haar hele verdere carrière werkte Paetzold regelmatig samen met architecten om in goed overleg wandtapijten voor een gebouw te realiseren. Er zijn in de loop der jaren nieuwe stadhuizen, provinciekantoren, scholen, instituten en directiekantoren, verspreid door het hele land,  met een kleurrijk wandtapijt van Helga Paetzold voorzien.

2.Loe Jonas ‘De verborgen collectie’

Telkens vormen poorten, deuren en doorgangen terugkerende elementen in het werk van van Jonas.  Thema’s zijn vaak ‘relaties’, het ‘paradijs’ of het ‘gesprek’. Figuren worden geplaatst in landschappen met architectonische  elementen in een stijl die doet denken aan Dali of Gaudi.

3.Jo Peters (beelden)

De schoonheid van het werk, de eenvoud en kracht van de natuur,  zijn wezenlijke kenmerken in het werk van Jo Peters. Zijn beelden in steen en brons spreken tot de verbeelding, doordat zij iets prijsgeven van de kracht en emotie, verborgen in deze materialen. In zijn museaal, artistieke domein  laten zijn kunstwerken het leven zien zoals het is: hard, zacht, ruw en ongepolijst.