Van 2 maart tot en met 18 juni zijn de Alltagsmenschen oftewel de Alledaagse mensen in Valkenburg op bezoek. Dit zijn levensgrote betonnen beelden van mensen in alledaagse situaties, gemaakt door de Duitse kunstenaars Christel en Laura Lechner. Deze beelden stralen warmte, humor en herkenning uit, waardoor ze een glimlach op het gezicht van voorbijgangers toveren.

Wandel door Valkenburg en ontdek waar deze ‘alledaagse mensen’ her en der verspreid staan. Van een groepje vrienden die gezellig tafelen tot een paar dat innig danst – elk beeld vertelt een verhaal en nodigt uit tot interactie. Ook voor Museum Valkenburg staan een man en een vrouw van maar liefst 2,5 meter hoog. Neem de tijd om te poseren voor een foto naast je favoriete ‘Alltagsmensch’ en deel deze unieke ervaring met je vrienden en familie.

De ‘alledaagse mensen’ brengen niet alleen de straten tot leven, maar verrijken ook de historische sfeer van Valkenburg. De kunstwerken vormen een boeiende dialoog tussen verleden en heden, waardoor bezoekers een diepere waardering krijgen voor de eenvoudige schoonheid van het alledaagse. Deze tijdelijke tentoonstelling in het voorjaar van 2024 biedt een bijzondere gelegenheid om kunst op een toegankelijke manier te ervaren, midden in het dagelijks leven. Bezoek aansluiten het Museum Valkenburg en laat je verrassen van nog meer kunst en historie van Valkenburg.