Op zondag 28 april worden achtereenvolgens 3 exposities in Museum Valkenburg geopend.
Met uw museumkaart heeft u gratis entree. Vrienden en Begunstigers van het museum hebben gratis entree voor 2 personen. Onderstaand vindt u een korte toelichting van de exposities. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website.

1.‘Limburgse kunst 1910-1975, de passie van kunstverzamelaar Tom Cremers’ 28 april t/m 30 juni

Maastrichtenaar en jurist Tom Cremers is liefhebber en verzamelaar van met name Limburgse kunst. Hij verzamelt schilderijen, tekeningen, etsen en beelden van de z.g. “Maastrichtse school”, kunstenaars die in Maastricht werkzaam waren. Hij bezit een nagenoeg volledig overzicht van werken van Limburgse kunstenaars uit die periode, zoals Rob Graafland, Charles Hollman, Henri Jonas, Edmond Bellefroid.  Een selectie uit deze verzameling wordt gepresenteerd. Gedurende de tentoonstelling zal Tom Cremers elke zondagmiddag om 14.30 uur een rondleiding verzorgen. Met Pinksteren is dit 2de  Pinksterdag. Opening 28 april 12 uur.

2.‘Pracht en praal van Petrus Regout (-1878)’ 28 april t/m 30 juni

In de Jacques Vonkzaal is de tentoonstelling ‘Pracht en praal van Petrus Regout’. Tussen 1864 en 1866 heeft Petrus Regout, Maastrichtse grootindustrieel en stichter van de keramische industrie in Maastricht, een album laten maken met afbeeldingen van zijn fabrieken en Maastrichtse bezittingen. De Maastrichtse kunstverzamelaar Mr. Tom Cremers wist een exemplaar van dit album te verwerven en aan de hand van de fraaie litho’s uit dit album, kunnen bezoekers van de het 19e eeuwse Maastricht herleven. Gedurende de tentoonstelling zal Tom Cremers elke zondagmiddag om 14.30 uur een rondleiding verzorgen. Met Pinksteren is dit 2de  Pinksterdag. Opening 28 april 12 uur.

3. ‘Twee en drie dimensionaal’ Theo Schroijen &Frans Duckers 28 april t/m 30 juni

Theo Schroijen is geboren in Midden-Limburg waar de kunst geen onderdeel vormde van zijn leefwereld. In Amsterdam kwam hij voor het eerst in aanraking met moderne kunst. Hij zegt zelf: De collectie is heel divers. Een groot deel van de collectie bestaat uit werken van Eugène Brands, Klaas Gubbels, Gèr Lataster, Theo Kuijpers, Yvan Theys, Luis Penin, Alexander Vogels en vele anderen. Frans Duckers volgde de Stadsacademie in Maastricht, werkt als zelfstandig beeldend kunstenaar en was docent Beeldende vorming kunstgeschiedenis en gastdocent sculpturale keramiek aan de Sacramento State University in de USA. Hij heeft opdrachten in binnen- en buitenland, zoals in Casino Valkenburg, Provincie Limburg, Thermaetel Valkenburg en ook in Duitsland. Opening 28 april 14 uur.