Op zondag 7 juli om 12 uur opent Museum Valkenburg weer 3 nieuwe tentoonstellingen van Helga Paetzold, Loe Jonas en Jo Peters. Mocht u de vorige tentoonstellingen gemist hebben, kunt u ze beleven via YouTube: https://youtu.be/oaBIMZb86T0 Onderstaand een korte toelichting van de film.

Frans Duckers volgde de Stadsacademie in Maastricht, werkt als zelfstandig beeldend kunstenaar en was docent Beeldende vorming kunstgeschiedenis en gastdocent sculpturele keramiek aan de Sacramento State University in de USA. Als typering van zijn werk valt met name de veelzijdigheid op. Hij kiest duidelijk niet voor één stijl maar verkent telkens opnieuw andere onderwerpen, vormen, materialen en technieken om zijn wereld vorm te geven.

Theo Schroijen is geboren in Midden-Limburg waar de kunst geen onderdeel vormde van zijn leefwereld. In Amsterdam kwam hij voor het eerst in aanraking met moderne kunst. Hij zegt zelf: “Vele exposities en aankopen later maken dat ik nu de grote eer heb om een deel van mijn verzameling te delen en te tonen in het mooie Museum Valkenburg. Ik hoop dat jullie bezoekers er net zo van kunnen genieten als ik.” De collectie is heel divers. Een groot deel van de collectie bestaat uit werken van Eugène Brands, Klaas Gubbels, Gèr Lataster, Theo Kuijpers, Yvan Theys, Luis Penin, Alexander Vogels, Peter Cox, Guus van Enckevort en vele anderen.

Maastrichtenaar en jurist Tom Cremers is liefhebber en verzamelaar van met name Limburgse kunst. Hij verzamelt schilderijen, tekeningen, etsen en beelden van kunstenaars die in Maastricht werkzaam waren. Hij bezit een nagenoeg volledig overzicht van werken van Limburgse kunstenaars uit die periode, zoals Rob Graafland, Edmond Bellefroid, Henri Jonas, Guillaume Eberhard , Han Jelinger, Charles Hollman, Charles Eijck, Hubert Levigne, Charles Vos, Willy Gorissen en vele anderen. Een selectie uit deze verzameling wordt gepresenteerd in de Charles Eijckzaal van Museum Valkenburg.

Deze tentoonstellingen waren te zien in Museum Valkenburg van 28 april t/m 30 juni 2024.