Authentieke multidimensionale werken leiden tot een nieuwe beleving van kunst

Museum Valkenburg presenteert van 29 januari t/m 16 april 2023 in de Charles Eyck-zaal de authentieke multimediale werken van Peter Slegers met als titel TRILOGICA. “Geboren als Brabander, leef ik met de voetjes op de grond en met mijn hoofd in de hemel”, aldus Peter Slegers.  Zijn ontdekking van het combineren van ambachtelijk werk met eigentijdse audiovisuele technieken bieden hem een verrassend palet aan nieuwe artistieke uitingen. Daaraan koppelt hij zintuiglijke ervaringen als geluid, beeld en geur aan filosofie en spiritualiteit. De 3 eerdere reizende kunstprojecten AAN TAFEL, ONDERGAAN en OVERSTIJGEN van Peter Slegers vormen een drie-eenheid van TRILOGICA.

De 3 projecten werden eerder al los van elkaar in Nederland gepresenteerd. Daar werd de logische verbinding zowel Peter Slegers als voor de bezoekers voelbaar en zichtbaar. Hij raakte geïnspireerd om het als een drie-eenheid te verbeelden: Eureca TRILOGICA! Bij AAN TAFEL is de inspiratiebron Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. In ONDERGAAN is het thema water. OVERSTIJGEN verbeeldt de transformatie naar een hoger zelfbewustzijn.

Hij heeft een passie voor authentieke kunst. In zijn atelier in Maastricht inspireert hij gastkunstenaars door op ware grootte zijn interpretatie van Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci te projecteren. “Toen ik zijn origineel op mijn werk projecteerde beleefde ik een schitterende ervaring. Ben daarna eigentijdse audiovisuele technieken toe gaan voegen aan mijn ambachtelijk werk.”, aldus Slegers. Deze innovatieve beleving van kunst zal als eerste in Nederland te ervaren zijn in Museum Valkenburg van 29 januari tot en met 16 april 2023.

De expositie wordt zondag 29 januari 2023 om 15.00 uur geopend.