Binnenkort exposeert kunstenaar Peter Slegers in de Jacques Vonk-zaal van ons museum met een meerdimensionaal project, geïnspireerd op ‘Het Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci.

De Maastrichtse kunstenaar Peter Slegers (1962) heeft een passie voor authentieke kunst. De afgelopen jaren maakte hij werken, geïnspireerd op schilderijen van kunstenaars als Degas, Manet en Rembrandt. Peter over dit werk: “Ik voer mijn interpretatie van Leonardo’s werk uit met figuren op ware grootte, op een doek van 650 bij 250 cm.”

Sinds begin januari 2020 is Peter aan het werk om dit monumentale kunstwerk vorm te geven. In een serie van 12 delen nemen we je mee in het proces van totstandkoming.

Dit keer deel 2: 

“En hij staat! De langgerekte tafel doet sterk denken aan……? Maar dat is een verrassend toeval. Het witte laken dient ter bescherming van de gymbankjes tegen het gespetter van de warme beenderlijm. Die wordt morgen in hoog tempo met een enthousiast stel van 3 personen aangebracht op het doek om het zo grondig te prepareren. Met dank voor de deskundige hulp van kunstschilder en “chef de cuisine” Marcel Willems!”

(klik op de foto bovenaan dit nieuwsbericht om het te vergroten).

Meer informatie over deze bijzondere tentoonstelling: https://www.museumvalkenburg.nl/agenda/aan-tafel-door-peter-slegers/