Binnenkort exposeert kunstenaar Peter Slegers in de Jacques Vonk-zaal van ons museum met een meerdimensionaal project, geïnspireerd op ‘Het Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci.

De Maastrichtse kunstenaar Peter Slegers (1962) heeft een passie voor authentieke kunst. De afgelopen jaren maakte hij werken, geïnspireerd op schilderijen van kunstenaars als Degas, Manet en Rembrandt. Peter over dit werk: “Ik voer mijn interpretatie van Leonardo’s werk uit met figuren op ware grootte, op een doek van 650 bij 250 cm.”

Sinds begin januari 2020 is Peter aan het werk om dit monumentale kunstwerk vorm te geven. In een serie van 12 delen nemen we je mee in het proces van totstandkoming.

Dit keer deel 3: 

“Spanning opvoeren! En spannend werd het…. Na het aanbrengen van de beenderlijm wat het doek op “spanning” zou brengen reageerde het linnen wel erg overspannen. Meer dan verwacht kromp het doek zodat zelfs het robuuste alu-frame mee moest bewegen. Met behulp van het vakmanschap van Adrie Slegers, gereedschap van Marcel Willems en goed gemoed van ondergetekende hebben we het doek van zijn starre houding kunnen verlossen. He he, ontspanning….”

(klik op de foto bovenaan dit nieuwsbericht om het te vergroten).

Meer informatie over deze bijzondere tentoonstelling: https://www.museumvalkenburg.nl/agenda/aan-tafel-door-peter-slegers/