Binnenkort exposeert kunstenaar Peter Slegers in de Jacques Vonk-zaal van ons museum met een meerdimensionaal project, geïnspireerd op ‘Het Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci.

De Maastrichtse kunstenaar Peter Slegers (1962) heeft een passie voor authentieke kunst. De afgelopen jaren maakte hij werken, geïnspireerd op schilderijen van kunstenaars als Degas, Manet en Rembrandt. Peter over dit werk: “Ik voer mijn interpretatie van Leonardo’s werk uit met figuren op ware grootte, op een doek van 650 bij 250 cm.”

Sinds begin januari 2020 is Peter aan het werk om dit monumentale kunstwerk vorm te geven. In een serie van 12 delen nemen we je mee in het proces van totstandkoming.

Dit keer deel 4: 

“De Gulden Snede. Leonardo maakte in de opbouw van zijn werken veelvuldig gebruik van de Gulden Snede (1 : 1,618). Een verhouding die we overal in de natuur terugvinden en als de meest harmonieuze ervaren. Uiteraard heb ik deze verhouding ook in mijn werk benut. Op de foto zie je de actuele status van het doek met daaroverheen een projectie van deze “Divine Ratio”.
Trouwens heerlijk opgeschoten deze week. Na 2 gesso grondlagen de achtergrond al in leven gebracht!”

(klik op de foto bovenaan dit nieuwsbericht om het te vergroten).

Meer informatie over deze bijzondere tentoonstelling: https://www.museumvalkenburg.nl/agenda/aan-tafel-door-peter-slegers/