Binnenkort exposeert kunstenaar Peter Slegers in de Jacques Vonk-zaal van ons museum met een meerdimensionaal project, geïnspireerd op ‘Het Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci.

De Maastrichtse kunstenaar Peter Slegers (1962) heeft een passie voor authentieke kunst. De afgelopen jaren maakte hij werken, geïnspireerd op schilderijen van kunstenaars als Degas, Manet en Rembrandt. Peter over dit werk: “Ik voer mijn interpretatie van Leonardo’s werk uit met figuren op ware grootte, op een doek van 650 bij 250 cm.”

Sinds begin januari 2020 is Peter aan het werk om dit monumentale kunstwerk vorm te geven. In een serie van 12 delen nemen we je mee in het proces van totstandkoming.

Dit keer deel 5: 

“Karaktertrekken. De eerste figuratieve elementen heb ik transparant opgezet in een aquarel-achtige techniek. De vele lichte over elkaar aangebrachte kleurlagen geven een diepgang die ik graag behoud. Sturing van toevalligheden is een magisch spel en loslaten een kunst.
Het is een worsteling om de variatie aan treffende gezichtsuitdrukkingen van de 13 figuren te pakken. Leonardo struinde stad en land af om de juiste karakters te vinden. Toen hij de ongeduldige abt voorstelde om diens hoofd als voorbeeld voor Judas te mogen gebruiken kreeg hij van deze direct alle ruimte en tijd om een ander model te vinden…

(klik op de foto bovenaan dit nieuwsbericht om het te vergroten).

Meer informatie over deze bijzondere tentoonstelling: https://www.museumvalkenburg.nl/agenda/aan-tafel-door-peter-slegers/