Van 21 juni t/m 2 augustus 2020 exposeert kunstenaar Peter Slegers in de Jacques Vonk-zaal van ons museum met een meerdimensionaal project, geïnspireerd op ‘Het Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci.

De Maastrichtse kunstenaar Peter Slegers (1962) heeft een passie voor authentieke kunst. De afgelopen jaren maakte hij werken, geïnspireerd op schilderijen van kunstenaars als Degas, Manet en Rembrandt. Peter over dit werk: “Ik voer mijn interpretatie van Leonardo’s werk uit met figuren op ware grootte, op een doek van 650 bij 250 cm.”

Sinds begin januari 2020 is Peter aan het werk om dit monumentale kunstwerk vorm te geven. In een serie van 12 delen nemen we je mee in het proces van totstandkoming.

Dit keer deel 6: 

“De kracht van de mythe. Mythologische verhalen kunnen uitdrukking geven aan filosofische reflecties, normen, waarden en historische gebeurtenissen. Vaak zit er een diepere wijsheid verborgen. Ook dat is terug te vinden in Het Laatste Avondmaal van Leonardo. De apostelen kunnen symbool staan voor de 12 sterrenbeelden, de 12 maanden en de 4 seizoenen. Ze zijn niet voor niets gegroepeerd in groepjes van 3. En wat te denken van het omvallend zoutvaatje bij Judas. Of de diverse handgebaren. In mijn poging om de handen in de compositie te verbinden ontstond een beeld van een groeiende tak…

(klik op de foto bovenaan dit nieuwsbericht om het te vergroten).

Meer informatie over deze bijzondere tentoonstelling: https://www.museumvalkenburg.nl/agenda/aan-tafel-door-peter-slegers/