Van 21 juni t/m 2 augustus 2020 exposeert kunstenaar Peter Slegers in de Jacques Vonk-zaal van ons museum met een meerdimensionaal project, geïnspireerd op ‘Het Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci.

De Maastrichtse kunstenaar Peter Slegers (1962) heeft een passie voor authentieke kunst. De afgelopen jaren maakte hij werken, geïnspireerd op schilderijen van kunstenaars als Degas, Manet en Rembrandt. Peter over dit werk: “Ik voer mijn interpretatie van Leonardo’s werk uit met figuren op ware grootte, op een doek van 650 bij 250 cm.”

Sinds begin januari 2020 is Peter aan het werk om dit monumentale kunstwerk vorm te geven. In een serie van 12 delen nemen we je mee in het proces van totstandkoming.

Dit keer deel 7: 

“Geluksgetal 7. Bij het opstellen van deze post nummer 7, richtte mijn aandacht zich op de 7e figuur in de rij. Leonardo zette Jezus in het midden van een storm van emoties. Met een innerlijke rust. De ene hand gericht naar boven en de ander naar het aardse. Geven en ontvangen. De symboliek van het getal 7 zie je ook in de verdeling van de vloer in 7 banen. Het (geluks)getal staat voor: het is klaar, het is voltooid… En dat geldt ook voor het schilderwerk van mijn doek! Heb het vooralsnog losgelaten. Vanaf nu zal de aandacht gaan liggen op video-projectie.

(klik op de foto bovenaan dit nieuwsbericht om het te vergroten).

Meer informatie over deze bijzondere tentoonstelling: https://www.museumvalkenburg.nl/agenda/aan-tafel-door-peter-slegers/