Van 21 juni t/m 2 augustus 2020 exposeert kunstenaar Peter Slegers in de Jacques Vonk-zaal van ons museum met een meerdimensionaal project, geïnspireerd op ‘Het Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci.

De Maastrichtse kunstenaar Peter Slegers (1962) heeft een passie voor authentieke kunst. De afgelopen jaren maakte hij werken, geïnspireerd op schilderijen van kunstenaars als Degas, Manet en Rembrandt. Peter over dit werk: “Ik voer mijn interpretatie van Leonardo’s werk uit met figuren op ware grootte, op een doek van 650 bij 250 cm.”

Sinds begin januari 2020 is Peter aan het werk om dit monumentale kunstwerk vorm te geven. In een serie van 12 delen nemen we je mee in het proces van totstandkoming.

Dit keer deel 9: 

“Tijdloos. Twijfel, ontzetting, verbazing, verdriet, liefde, ongeloof..…Een variatie aan menselijke karaktertrekken zijn op het Laatste Avondmaal te herkennen. Links in de afbeelding een fragment uit het origineel van Leonardo. Rechts een uitsnede uit mijn werk. Een mix van doek en projectie. De figuren gunnen elkaar een tijdloze blik in de tijd. En zien zichzelf.
Zoals Leonardo in zijn tijd al een replica maakte van zijn werk heb ik er een in 2020 gemaakt. Replica van het doek? Van een historisch moment? Van karaktertrekken? Van levensbehoeftes? Van?

(klik op de foto bovenaan dit nieuwsbericht om het te vergroten).

Meer informatie over deze bijzondere tentoonstelling: https://www.museumvalkenburg.nl/agenda/aan-tafel-door-peter-slegers/