Op zondag 25 september houdt historicus en schrijver Jos Schols van 11.00 uur tot 13.00 uur in Museum Valkenburg de lezing getiteld ‘Het paradijs op aarde’.

Schols bespreekt het gedisciplineerde leven en de werken van de Duitse jezuïeten, die woonden in hun wereldberoemde Ignatiuscollege in Valkenburg aan de Geul/Broekhem-Noord.

De spreker gaat voorts in op de prachtige neogotische kapel, die in 1942 onder dwang is afgebroken.

‘Bezoekers worden bovendien getrakteerd op nieuws over het vervallen gebouw, dat tegenwoordig bekend staat als Huize Boslust. Dit complex is overigens gedeeltelijk bewoond,’ tilt Schols alvast een tipje van een primeur op.

Hij is dé expert van de gehele geschiedenis van het Ignatiuscollege/Huize Boslust. De historicus schreef hierover zijn gewaardeerde standaardwerk ‘Het paradijs op aarde’, 1894-2019 (uitgegeven in 2020).

Deelname kost € 8,00 (entree gehele museum en bijwonen van de lezing samen). Museumkaart, begunstigerspas, vriendenpas en ICOM-kaart zijn geldig. Gratis toegang voor kinderen tot twaalf jaar onder begeleiding.

Opgave voor de lezing is tijdig en uitsluitend mogelijk via https://reserveer.museumvalkenburg.nl/reserveer-lezing-25-september-2022/ , info@museumvalkenburg.nl of telefonisch (043) 601 63 94 door aan Museum Valkenburg. Gevestigd aan de Grotestraat Centrum 31 te Valkenburg. Geopend op dinsdagen t/m zondagen, steeds van 13.00 uur tot 16.30 uur.

Het luxe boek ‘Het paradijs op aarde’ is desgewenst gesigneerd nog te koop in Museum Valkenburg, in Kloosterboekwinkel Wittem en bij Jos Schols aan huis. Boekprijs € 29,95.

Info: http://www.jossschols.nl

Ik hoop u op 25 september in het museum te mogen begroeten,

Jos Schols