Van 23 oktober 2022 tot en met 22 januari 2023 is in Museum Valkenburg de tentoonstelling ‘Rob Graafland (1875-1940), Pionier van het Limburgse schilderleven’ te zien. Aan de hand van een vijftigtal schilderijen wordt de bezoeker meegenomen op een reis door de carrière van deze in Maastricht geboren en na afwezigheid van acht jaar in 1898 opnieuw in de Limburgse provinciehoofdstad neergestreken schilder, die zonder aarzeling de ‘pionier van het Limburgse schilderleven’ genoemd mag worden.

Het grootste deel van het getoonde werk is afkomstig uit de collectie Wagner-de Wit. Monique Dickhaut heeft dit werk altijd om zich heen gehad in de bijna vijfentwintig jaar waarin zij directeur/conservator van Museum Spaans Gouvernement, later Museum aan het Vrijthof was. Met veel genoegen deelt zij in deze ‘ontmoeting’ haar liefde voor (het werk van) Rob Graafland met jullie.

De tentoonstelling focust op het werk van Graafland, maar in deze voordracht zal Monique daarnaast inzoomen op zijn belangrijke rol als leermeester van zovele jonge Limburgse, vooral Maastrichtse, kunstenaars; een rol die hem bij uitstek tot de ‘pionier van het Limburgse schilderleven’ maakt.

Meer informatie en reserveren op https://www.museumvalkenburg.nl/agenda/lezing-ontmoeting-met-rob-graafland-door-monique-dickhaut/