Museum Valkenburg is in de ruim 70 jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot een podium voor Limburgse kunstenaars in de ruimste zin van het woord. Daarnaast is er blijvende aandacht voor archeologie en geologie van Valkenburg en omgeving. Het museum is daarmee onderscheidend en wordt gerund door een actief bestuur, ondersteund door gemotiveerde vrijwilligers. Gehuisvest in een mooi oud gebouw in hartje Valkenburg, wordt het goed bezocht door toeristen en vooral bezoekers uit de regio. Op de website is aandacht voor het digitaal toegankelijk houden van de collectie en eerdere tentoonstellingen.

Voor het bestuur zijn wij op zoek naar twee bestuursleden:

Bestuurslid met aandachtsgebied PR/Communicatie

Als bestuurslid PR/Communicatie ondersteun je het communicatieteam en de expositie-commissie bij het vergroten van de zichtbaarheid van het museum, door het managen van een mix van middelen, netwerken en contacten. Daarnaast draag je zorg voor het creëren en coördineren van content voor de website, social media en advertenties.

Bestuurslid met aandachtsgebied Educatie

Als bestuurslid Educatie adviseer je diverse commissies bij het opzetten van educatieve activiteiten en projecten, waarbij je een actieve rol vervult in de organisatie en de uitvoering ervan. Het opzetten en onderhouden van een extern netwerk in de regio is een belangrijk aandachtspunt hierbij.

Binnen deze vrijwilligersorganisatie ben je samen met andere bestuursleden actief betrokken bij het managen van de diverse processen in het museum en in het verder ontwikkelen van toekomstplannen.

Op de site kun je een eerste indruk krijgen van het museum. Heb je interesse en wil je verder van gedachten wisselen over wederzijdse mogelijkheden, neem dan contact op met ons bestuurslid Ieke Witteveen, per mail te bereiken op ieke.witteveen@museumvalkenburg.nl