Met je mobiel in de hand kun je in Limburg op zoek naar archeologische opgravingen. De ArcheorouteLimburg-app vertelt je meer over de locaties van de vindplaatsen. De verhalen achter de geschiedenis en archeologie worden uitgelicht met video Augmented Reality (AR) en 3D technieken. Bij veel plekken is er een wandelroute toegevoegd, die je kunt volgen met je telefoon.

Valkenburg staat sinds kort op de kaart met Kasteelruïne Valkenburg. Het startpunt is op het Walramplein voor Hotel Walram, bij de maquette van de vestingstad. Luister en kijk hier op je telefoon naar de verhalen van de archeoloog over de geschiedenis van Kasteelruïne Valkenburg.

Museum Valkenburg is opgenomen bij de opgravingsplek Kasteelruïne in de ArcheorouteLimburg-app. In het museum zijn veel archeologische objecten te vinden die gevonden zijn op de Kasteelruïne. Van drinkbekers, kannen en mozaïeken vloertegeltjes tot wapenuitrusting zoals kogels en lansen. In een Reis door de Tijd is de hele geschiedenis van Valkenburg uitgelicht op de Middenverdieping. Hier is onder meer aandacht voor de Vuursteenmijntjes, de Romeinen in Valkenburg, het Toerisme en meer. Een bezoek waard!

Download de gratis app en ga zelf op zoek naar verhalen en vondsten

https://archeoroutelimburg.nl/