Volgend weekend is het zover! Op 18, 19 en 20 juni vindt alweer de 6e editie van de Nationale Archeologie Dagen plaats. Dit jaar een aangepast programma bij Museum Valkenburg met een unieke Romeinse thema wandeling. Digitaal bieden wij een korte film aan over een archeologische opgravingen. Bij een bezoek aan het museum zijn er vrijwilligers aanwezig voor meer informatie.

Wandeling

Vrijdag 18 juni neemt een ervaren gids je mee met een wandeling in het Romeins Villa landschap van Valkenburg. De tocht vertrekt in Valkenburg en gaat richting Meerssen over het traject waar eens de ViaBelgica liep. In de Romeinse Tijd was dit een belangrijke verbindingsweg. Voor meer informatie en reserveren – https://www.museumvalkenburg.nl/agenda/nationale-archeologiedagen-2021-speciale-wandeling-ontdek-het-romeins-verleden/

Digitale film

Bekijk de film over een archeologische opgraving uit de jaren 90. Hier is beeldmateriaal te zien van een opgraving bij de kerk en het klooster van Houthem Sint Gerlach. Zie hoe verschillende vondsten gedaan werden van ondermeer aardewerk, leren schoeisel, en glas.  En hoe vrijwilligers destijds hard aan de slag gingen om de duizenden vondsten schoon te maken.. Vanaf 18 juni is de film beschikbaar via onze website van Museum Valkenburg.

Museum

In het museum zijn op deze dagen vrijwilligers van de Archeologische Werkgroep Valkenburg aanwezig. Zij kunnen je meer uitleg geven over de archeologische vondsten, het restauratieatelier en de historie van Valkenburg.