Dit jaar worden de Nationale Archeologiedagen gehouden op 18, 19 en 20 juni. Deze dagen brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land. Museum Valkenburg zal zich hierbij dit jaar ook weer aansluiten met een aangepast Corona programma.

Wandeling Valkenburg, het Romeins Villa landschap

Vanwege de vele enthousiaste reacties op de eerdere wandeling naar de wachttoren op de Goudsberg, volgt dit jaar een tweede deel. Dit keer gaan we de andere kant uit, richting Meerssen.

Een ervaren gids neemt u mee over en langs de weg die Romeinen 2000 jaar geleden aanlegden om de militaire troepen snel naar het front te brengen en hen te voorzien van materiaal. Later kwam er bebouwing langs de weg, bij Valkenburg gekenmerkt door een luxe villalandschap.

Hou de website in de gaten voor inschrijving en meer informatie.

Archeologie film `Opgraving …´

Laat je meenemen naar de opgravingen bij een klooster, een kerk en een chateau. Zie hoe de archeologen destijds stukje bij beetje het terrein afzoeken naar archeologisch materiaal. Met deze unieke opgravingsfilm uit de jaren ’90, willen we de kijker meenemen in de geschiedenis van Valkenburg. In deze film worden bijzondere objecten gevonden, die in Museum Valkenburg te zien zijn.

Museum openstelling

Mochten de museums weer open zijn, dan zullen vrijwilligers van de Archeologische Werkgroep Valkenburg aanwezig zijn in het museum. Zij kunnen je meer vertellen over de historie van Valkenburg en informatie geven over het restauratieatelier, dat zich in het museum bevindt.