Museum Valkenburg neemt ook dit jaar weer deel aan de Nationale Archeologiedagen 2023 van vrijdag 16 juni tot en met zondag 18 juni.

Vrijdag 16 juni 2023

Een kijkje in het vernieuwde restauratieatelier.

Kom een kijkje nemen in ons vernieuwde atelier. We zijn intern verhuist naar de Middenverdieping, omgeven door de historie van Valkenburg. Op vrijdag zijn er vrijwilligers van de Archeologische Werkgroep Valkenburg aanwezig om je te woord te staan. Zij kunnen je meer vertellen over de historie van Valkenburg en je informatie geven over het restauratieatelier, dat zich in het museum bevindt. Je mag ook zelf aan de slag met het determineren en puzzelen met oude scherven.

 

Zaterdag 17 juni 2023

Wandeling naar de  Romeinse Wachttoren

Een wandeling van 7 kilometer voor jong en oud. Onder begeleiding van een vakkundige gids gaat u op pad naar de vindplaats van de Romeinse wachttoren op de Goudsberg. Hier werden in 1916 de restanten gevonden van een wachttoren. Nabij liep de Via Belgica, de Romeinse weg van de Franse kust naar Keulen.

Vertrek om 11:00 uur, locatie in reserveringsbevestiging, maximaal 25 deelnemers.

Reserveren via https://reserveer.museumvalkenburg.nl/reserveer-wandeling-naar-de-romeinse-wachttoren/

 

Zondag 18 juni 2023

Eropuit met de metaaldetector

Ga mee op pad en zoek naar sporen van het verleden. Onder vakkundige begeleiding nemen leden van de archeologische werkgroep je mee en ga je op zoek naar voorwerpen met een metaal detector. Deze activiteit is bedoeld voor kinderen tot 14 jaar. Er kunnen maximaal 10 kinderen mee. Dus wees er snel bij!

Vertrek om 11:00 uur Valkenburg (exacte locatie volgt bij inschrijving)

Reserveren via https://reserveer.museumvalkenburg.nl/reserveer-eropuit-met-de-archeologische-werkgroep/