Museum Valkenburg heeft Hogeschool Zuyd (kunstacademie) de opdracht gegeven om de watersnoodramp van 2021 in beeld te brengen. We willen hierbij de verhalen en met name de mensen erachter een gezicht geven. Deze verhalen zijn cruciaal voor het creëren van een nieuwe multimedia installatie die daarna binnen het museum gehuisvest zal worden.

Om deze installatie te realiseren willen wij graag in gesprek gaan met zowel experts op het gebied van de ramp en de gevolgen die dit heeft gehad op Valkenburg. Maar ook zijn wij op zoek naar mensen met bijzondere verhalen die de ramp hebben meegemaakt. Tijdens dit gesprek willen wij ingaan op de aanloop, gebeurtenis, nasleep en met name de impact die dit heeft gehad op de levens van de gedupeerde. Deze verhalen en gesprekken zullen gefilmd en/of opgenomen worden.

Bent u, of kent u mensen die hiervoor open staan dan kunt u contact met ons opnemen, zodat wij een afspraak kunnen maken om het gesprek aan te gaan. Zie onderstaande contactgegevens. Ook voor eventuele vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen.

Uw verhalen en inzichten van groot tot klein worden zeer gewaardeerd en verdienen een vaste plek in Museum Valkenburg.

Alvast bedankt voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

Dave Schreurs Student Hogeschool Zuyd

E-mail: 1925652schreurs@zuyd.nl

Tel: 06 3645 7519