Benefiet verkoop van kunstwerken voor Museum Valkenburg

Schilder en graficus Florence Oulhiou organiseert op persoonlijke titel een online benefiet verkoop van kunstwerken ten behoeve van Museum Valkenburg, dat ernstig getroffen is door de recente overstromingen van de Geul.

Florence Oulhiou

Frankrijk
Florence Oulhiou is afkomstig uit Castres, Zuid Frankrijk, maar woont en werkt sinds vier jaar in Broekhem. Ze neemt deel aan internationale solo- en groepstentoonstellingen. Florence is vooral geïnspireerd door de natuur en maakt werk in waterverf en acryl. Haar palet bestaat voornamelijk uit zachte kleuren. Ze maakt ook kleurrijk grafisch werk.

Museum Valkenburg
“Ik bezoek, sinds ik in Valkenburg woon, iedere expositie in Museum Valkenburg en ben zeer gecharmeerd van het kleine, maar interessante museum. Ook het museum is zwaar getroffen door de watersnood. De vitrines en ander expositiemateriaal zijn verloren gegaan. Ik wil het museum graag helpen door de opbrengst van enkele van mijn werken ter beschikking te stellen aan het museum” vertelt Florence Oulhio.

Online verkoop
Via deze website kan men kunstwerken à € 50,- per stuk kopen. Florence doneert de volledige opbrengst aan het museum. De verzendkosten neemt ze voor eigen rekening.
De werken, waarvan Florence de opbrengst doneert aan Museum Valkenburg, zijn lino-snedes. Dit is een hoogdruktechniek waarbij een afbeelding wordt uitgesneden uit linoleum. De afbeeldingen worden vervolgens afgedrukt op handgeschept papier. Daarom zien ze er,  op het eerste oog, hetzelfde uit maar ze zijn allemaal anders. Kleurvariaties en soms ook een kleine imperfectie, maakt elke afdruk uniek.

Ginko Biloba
De afbeeldingen verwijzen naar de Ginko Biloba. Florence licht haar keuze toe: “De Ginkgo Biloba was de eerste boomsoort die weer groeide na de atoomexplosie in Hiroshima. Een Ginkgo Biloba overleefde op minder dan een kilometer van het epicentrum. Dit is een prachtig symbool van veerkracht! Het blad van deze boom heb ik daarom speciaal voor deze serie gekozen.”

De afmetingen van de gravures zijn 15 cm x 15 cm en worden niet ingelijst verkocht tegen een speciale prijs van € 50,-. Meer informatie is te vinden op de website van Florence Oulhiou lagaleriedeflo.wordpress.com