Romeins verleden in Valkenburg

UPDATE 15 maart 2020: i.v.m. preventieve maatregelen tegen het Corona/COVID-19 virus komt dit evenement te vervallen.

Kom tijdens deze Romeinenweek van 25 april t/m 3 mei naar Museum Valkenburg. Dit jaar is het thema Romeinen en Archeologie. Bezoekers zijn de hele week welkom. Doorlopend is er de tentoonstelling Reis door de Tijd, waarin het Romeinse leven in Valkenburg wordt belicht. De verbindingsweg van de Franse kust naar Keulen, de “Via Belgica”, was de levensader voor deze streek. Talrijke vondsten vertellen het verhaal van de Romeinse bewoners in Valkenburg aan de Geul, zoals de villa’s voorzien van luxe.

Op woensdag 29 april en zaterdag 2 mei is de archeologische werkgroep Valkenburg aanwezig. Er zijn speciale activiteiten voor de jeugd. Zij kunnen zelf ontdekken hoe archeologen te werk gaan. Er is een speurtocht beschikbaar over de geschiedenis van Valkenburg. En voor de jongere kinderen is er een activiteit: schatgraven.

Op vrijdag 1 mei is er een speciale wandeling: “Ontdek het Romeins verleden”, een landschapsstudie over de Via Belgica en de Romeinse wachttoren Goudsberg.
Waar leefde de Romeinen in dit landschap? En waarom net op die plek? Onder leiding van een gids zal deze wandeling een indruk geven van 2000 jaar geleden. De wandeling voert langs verschillende Romeinse elementen in en om Valkenburg aan de Geul.

Kijk in onze evenementen-agenda voor meer informatie over deze activiteiten: https://www.museumvalkenburg.nl/evenementen/