Op ontdekkingsreis in eigen omgeving: dat is het thema van de Seniorenraad Valkenburg. Elkaar op een relaxte wijze ontmoeten in de cultuurtempel bij uitstek te weten het Museum Valkenburg. Deze invitatie geldt voor alle Senioren van Valkenburg en de Vrienden van Museum Valkenburg.

Na de zeer interessante rondleiding van 6 mei met een rondleiding in de H.H. Nicolaas en Barbarakerk (oude kerk) door de zeer betrokken emeritus-pastoor Jansen. Op maandag 3 juni staat een rondleiding van kunstverzamelaar Tom Cremers op de agenda.

Maastrichtenaar en jurist Tom Cremers is liefhebber en verzamelaar van met name Limburgse kunst. Hij verzamelt schilderijen, tekeningen, etsen en beelden van de z.g. “Maastrichtse school”, kunstenaars die in Maastricht werkzaam waren. Hij bezit een nagenoeg volledig overzicht van werken van Limburgse kunstenaars uit die periode, zoals Rob Graafland, Charles Hollman, Henri Jonas, Edmond Bellefroid.  Een selectie uit deze verzameling wordt gepresenteerd in de Charles Eyckzaal van Museum Valkenburg. Daarnaast is in de Jacques Vonkzaal van het museum de tentoonstelling ‘Pracht en praal van Petrus Regout’ te zien. Tussen 1864 en 1866 heeft Petrus Regout, Maastrichtse grootindustrieel en stichter van de keramische industrie in Maastricht, een album laten maken met afbeeldingen van zijn fabrieken en Maastrichtse bezittingen. Tom Cremers wist een exemplaar van dit album te verwerven en aan de hand van de fraaie litho’s uit dit album, kunnen bezoekershet 19eeeuwse Maastricht herleven. De Seniorenraad krijgt van Tom Cremers op 3 juni een exclusieve rondleiding over de beide tentoonstellingen.

Het programma start om 13.30 uur met  koffie/thee en vlaai in Museum Valkenburg. Deelname kost slechts  € 2,- per persoon (te voldoen bij binnenkomst). Er geldt een maximum aantal deelnemers van 45 personen.

Inschrijven kan tot en met 28-05-2024 via mailadres: mailadres: seniorenraadvalkenburg@gmail.com