Tijdens de kerstmarkt dit najaar 2021 presenteert Museum Valkenburg de tentoonstelling ‘Gezichten van Valkenburg’, gebaseerd op een fotoboek van journalist-auteur Hans Hoenjet. Dit unieke boek geeft een caleidoscopisch beeld van het massatoerisme en de stille, verborgen kant van Valkenburg tussen 1949 en 1989. Foto’s zijn onder andere van gerenommeerde fotografen als Cas Oorthuys en Ad Windig, maar ook van minder bekende Limburgse namen als Frits Widdershoven en Thijs Habets.

De productiekosten van het fotoboek zijn hoog vanwege de kostbare beeldrechten en prijzige drukkosten. Daarom loopt er momenteel een crowdfunding actie op voordekunst.nl die tot nu toe gunstig verloopt dankzij de gulle giften en voorintekeningen van donateurs. Ook de provincie Limburg heeft het fotoproject inmiddels gesubsidieerd.

Maar het streefbedrag is nog niet bereikt!

Daarom vragen Hans Hoenjet en het museum u om een donatie, want zonder dit fotoboek kan ook de tentoonstelling niet gerealiseerd worden.
Ga nu naar https://www.voordekunst.nl/projecten/11691-gezichten-van-valkenburg-1 en steun de verschijning van dit mooie fotoboek met een voorintekening of gift.

[UPDATE 3-5-2021] De crowdfundingactie van Hans Hoenjet voor Gezichten van Valkenburg is per 1 mei afgelopen en heeft ruim € 7000 opgebracht.
Maar het is nog steeds mogelijk voorinteteken op het fotoboek. Meer informatie over het fotoboek en de voorintekening vindt u op hanshoenjet.nl

Zo maakt u niet alleen dit boek, maar ook de tentoonstelling in Museum Valkenburg straks mogelijk!

Alvast hartelijk bedankt voor uw donatie en/of voorintekening