Tijdens tentoonstellingen licht Museum Valkenburg samen met de kunstenaar of kunstkenners een specifiek werk uit, dit keer ‘Ingendael VIII’ van Dorine van der Ploeg.

“Dit werk maakte ik afgelopen maart. Buienradar had een droge dag voorspeld en de zon scheen toen ik viel voor de schaduwen op dit pad in het Ingendael. Nog maar net begonnen, werd ik echter verrast door wolken en vervolgens druppels. De zon – en daarmee mijn schaduwen – waren verdwenen en ik overwoog serieus om er mee te stoppen en naar huis te gaan toen ik in de verte een echt zware regenwolk aan zag komen. Voor mij is dit werk een goed voorbeeld van hoe de collagetechniek mij uitnodigt om snel te handelen en met directe oplossingen te komen. Het ‘regengordijn’ kon ik uit een stuk papier knippen. En in combinatie met de paar schaduwen die ik wel had kunnen pakken toen de zon nog scheen, is dit een verslag geworden van een van de laatste winterdagen van dit jaar.”

Dorine van der Ploeg.

De tentoonstelling ‘Collages’ van Dorine van der Ploeg is nog te zien t/m 22 september 2019 in onze bovenzaal, klik HIER voor meer informatie.