Van 5 maart tot en met 22 mei 2022 is de boeiende fototentoonstelling ‘Gezichten van Valkenburg’ te zien, gebaseerd op het gelijknamige fotoboek van journalist Hans Hoenjet.

De jaren ’60 en ’70 waren de hoogtijdagen van het massatoerisme in Valkenburg. Maar halverwege dat tweede decennium ontdekten steeds meer Nederlanders de geneugten van de Spaanse costa’s en verruilden veel oudere bezoekers hun traditionele reisje naar Valkenburg voor een chartervlucht of goedkope busreis naar Spanje. Tegelijkertijd maakte het jongerentoerisme in Valkenburg een onstuimige groei door. Dankzij de Tienertoerkaart, het brommerbezit en het minimumjeugdloon konden steeds meer jongeren zich een kampeervakantie in Valkenburg veroorloven. Een van de populairste jongerencampings nabij Valkenburg was Den Driesch. Groepjes jonge vakantievierders brachten hier een groot deel van de dag door en genoten bij hun tent van eenvoudige maaltijden en liters bier.

Op deze foto van de Limburgse fotograaf Frits Widdershoven zien we een gezelschap tienertoeristen pannenkoeken bakken. De gespannen gezichten van de jonge gasten doen vermoeden dat ze de kookkunst van hun onbezoldigde kok niet voor honderd procent vertrouwden.

Bekijk deze en veel meer foto’s op de tentoonstelling: https://www.museumvalkenburg.nl/agenda/fototentoonstelling-gezichten-van-valkenburg/