De overstroming in Valkenburg aan de Geul heeft een lange nasleep. Veel zaken en restaurants in het centrum zijn nog altijd aan het ‘opkrabbelen’ en dat geldt ook voor Museum Valkenburg.

Herstel gestart

De restauratie van de getroffen benedenverdieping vindt langzaam aan plaats. Zo zijn de wanden in de grote zaal en de Eyck zaal (gedeeltelijk) gestuct. Er ligt weer een vloer in de keuken, de wand tussen de wc’s is hersteld (nog niet gestuct).

Op dit moment staat er nog één bouwdroger, die vooral gericht is op het drogen van de kelder onder de Jacques Vonkzaal en keuken.

Er komt een nieuwe vloer in de Jacques Vonk zaal, in de keuken en waarschijnlijk ook in de entreeruimte. De kastdeuren in de balieruimte, die door het vocht aangetast waren, zijn vervangen.

Er wordt ook gekeken of er met de herstelwerkzaamheden aandacht kan zijn voor de plaatsing van nieuwe lockers en een grotere garderobe. Er is nog veel te doen, maar zoals je ziet komt er langzaam aan beweging in……

Exposities

De expositiecommissie is druk in de weer met de voorbereidingen van de komende exposities. Ook al is het nog niet helemaal duidelijk wanneer het museum weer open kan. Er wordt gestreefd naar heropening begin januari 2022. Dit blijft afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden in het museum, maar we beginnen wel voorbereidingen ervoor te treffen.