Een dramatisch jaar voor o.a. Museum Valkenburg loopt ten einde. Helaas is door de nieuwe lockdown Valkenburg weer grotendeels gesloten. De herstelwerkzaamheden in Museum Valkenburg lopen daarentegen gestaag door. Grote dank gaat uit naar de gemeente, die alles voortvarend heeft opgepakt met het herstellen van het pand.

Inmiddels kunnen we weer trots zijn op ons museum! Er is hard doorgewerkt op de begane grond en de zalen zien er weer piekfijn uit. De balie, de Jacques Vonckzaal en de keuken hebben nieuwe vloeren gekregen en de keuken is voorzien van een nieuw keukenblok. Om het nog aanwezige vocht in de mergelstenen fundering en muren ook nadien te kunnen te luchten, zijn er in de zalen voorzetwanden geplaatst met ventilatieroosters. In de ontvangsthal is er een grijs/witte lambrisering aangebracht zodat het vocht hierachter ook nog weg kan. Tevens worden er nog hydro-apparaten geplaatst in het museum. Het einde van het schilderwerk komt ook in zicht, alleen nog wat afwerking.

Om de tragedie van de overstroming niet te vergeten is er een stukje originele muur vrijgehouden. Zo kan de bezoeker nog altijd zien hoe hoog het water heeft gestaan.

We willen iedereen bedanken voor alle hulp, steun, giften en donaties. Hierdoor is het weer mogelijk om (onder voorbehoud van coronamaatregelen) in maart 2022 met nieuwe tentoonstellingen te starten.

Fijne feestdagen en een gezond en kunstrijk 2022!