De voorbereidingen voor de tentoonstelling 75 jaar bevrijding Valkenburg We do Remember, die plaatsvindt in het Museum in de Grotestraat Centrum en het Postkantoor aan de Lindenlaan, zijn in volle gang.
In de hoge, nu nog lege ruimtes in het postkantoor wordt een looproute gecreëerd. Er verschijnen bouwwerken, mini bioscopen en vitrines, waarin straks het verloop van oorlog en bevrijding van Valkenburg zichtbaar wordt gemaakt.
Aan de buitenkant van het voormalig Postkantoor verschijnen gigantische foto’s, waarmee al een klein beetje van de tentoonstelling tevoorschijn komt. Mensen blijven stil staan en gaan in gesprek.
Sommigen brengen spontaan nog wat verrassende spullen.
Het karwei is gigantisch. In een paar weken vanuit het niets een complete overzichtstentoonstelling opzetten met vaak nooit vertoond beeldmateriaal, dat is geen sinecure.
De mannen van de werkgroep We do Remember, geassisteerd door vele vrijwilligers, doen hun best.
Ze hebben hun zomervakantie opgeofferd. Maar dat woord opofferen komt niet in hun vocabulaire voor. Zij weten als geen ander dat ze deze zomer werken aan een unieke gebeurtenis, die ze hun leven lang niet meer zullen vergeten.

De tentoonstelling We Do Remember is te zien van 1 september t/m 27 oktober 2019, klik HIER voor meer informatie.