In navolging van de succesvolle workshop ‘Creëer je eigen munt’ op 26 juni, kunnen kinderen op 10 juli weer onder leiding van kunstenares Claudia Volders  hun eigen Vredesmachine ontwerpen.

Anno 2024 is het moeilijk te geloven dat er nog ‘Vredesmachines’ bestaan. Voor kinderen is vrede in de basis de normaalste zaak van de wereld. Maar niet ieder kind leeft in een vredige omgeving. Welk kind denkt in oorlog als er problemen zijn. Een ‘sorry’, weer samen spelen of een knuffel zijn antwoorden van kinderen wanneer even iets niet helemaal lekker liep.

Oorlogsmachines zijn een onderdeel van de lopende expositie ‘Sporen van handel en oorlog’ in Museum Valkenburg. Deze machines brengen bij voorbaat geen vrede Het is werktuig om de spanning verder meer op te voeren. Bij de workshop op 10 juli in Museum Valkenburg laten we kinderen nadenken over vrede en vervolgens hun eigen  Vredesmachine creëren. De eerste en echte Vredesmachines van Valkenburg!

Op woensdagmiddag 10 juli van 14 tot 16 uur gaan kinderen met deze opdracht aan de slag. Ze krijgen eerst een inkijkje in de ‘volwassenwereld’ van het thema oorlogsmachine, om vervolgens creatief en artistiek een eigen Vredesmachine te maken samen met kunstenares Claudia Volders. Deze vredesmachine mogen ze na afloop mee naar huis nemen.

De deelname aan de workshop is gratis voor kinderen t/m 12 jaar. Svp aanmelden via reserveer@museumvalkenburg.nl.