Laden Evenementen

In de Charles Eyckzaal worden werken getoond van Charles Eyck en van tijdgenoten. Bij de keuze van kunstenaars en werken werd gezocht naar relaties met de tentoonstelling ‘Charles Vos, beeldhouwer – van Madonna tot Mooswief’. Getoond wordt o.a. het schilderij ‘De terugkeer van de verloren zoon’ waarmee Charles Eyck in 1922 de Prix de Rome won. Charles Vos won deze prijs in 1917 met het beeld ‘Kain op de vlucht’.

Beide kunstenaar werkten veel voor de Kerk in de periode van het ‘rijke Roomsche leven’. Van Eyck zijn o.a. drie tekeningen van apostelkoppen te zien die hij in 1939 maakte als voorstudies voor de gewelfschilderingen in de Pancratiuskerk in Heerlen. Zowel Eyck als Vos lieten hun eigen fantasie een belangrijke rol spelen in de verbeelding van Bijbelse verhalen en figuren.

In deze zaal ook een eikenhouten wandsculptuur gemaakt door Sjef Eymael, voorstellende Fortuna en Mercurius. Eymael was een leerling van Charles Vos en werkte ook met Charles Eyck samen. Verder onder andere een portret van Charles Nypels door Henri Jonas geschilderd.

Deel dit bericht, kies je platform!

Entree voor het gehele museum:

  • € 8,00 p.p. (incl. gratis kopje koffie)
  • Studenten: € 4,00 p.p.
  • Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
  • Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis