Laden Evenementen

Dit jaar is er weer van alles te beleven in Museum Valkenburg tijdens het weekend van de Nationale Archeologie Dagen op 14, 15 en 16 juni. In dit weekend is er landelijk speciale aandacht voor archeologie en worden er speciale activiteiten georganiseerd.

Expositie Sporen van handel en oorlog. Amateur archeologie uit Limburg

Op vrijdag 14 juni 2024 starten we met de expositie “Sporen van handel en oorlog. Amateur archeologie uit Limburg “.  In deze expositie is een selectie te zien van objecten die amateur- en hobbyarcheologen hebben gevonden. Eenmalig zijn items uit privécollecties bij elkaar verzameld om een historisch beeld te scheppen.

In de expositie laten we objecten zien die kenmerkend zijn voor handel en oorlog. Ze geven een historisch overzicht weer door de diverse munten, lakenloodjes, kogels en zelfs een rood lepeltje. Ga terug in de tijd met de diverse Romeinse artefacten, munten, Laat je meenemen naar reconstructies van een vliegtuigramp en een militaire aanval in WOII met de gevonden objecten.

Een unieke verzameling objecten die een historisch tijdsbeeld geven is de hele zomer te bezichtigen tot 1 september 2024.

Vrijwilligers van de archeologische werkgroep Valkenburg zijn aanwezig. Zij kunnen meer uitleg geven over de getoonde objecten. Heb je zelf iets gevonden of opgegraven? Kom dan langs en wellicht hebben we meer informatie over herkomst en ouderdom voor je.

Deel dit bericht, kies je platform!

Entree voor het gehele museum:

  • € 8,00 p.p. (incl. gratis kopje koffie)
  • Studenten: € 4,00 p.p.
  • Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
  • Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis