Laden Evenementen

De Steengroeve in Winterswijk is in velerlei opzicht uniek. Het is de enige plek in Nederland waar nog actief een steengroeve geëxploiteerd wordt en waar de Muschelkalk aan het oppervlak komt. Vooral brengt de groeve al vele decennia zeer fraaie en bijzondere fossielen aan het daglicht, die vrijwel op geen andere plek ter wereld in deze variatie en kwaliteit gevonden worden.

U krijgt eerst te horen over de geschiedenis van de steengroeve, daarna wordt de geologie besproken. Tevens komen we allerlei mineralen tegen in verschillende lagen. Na de pauze gaan we verder in op het massa-uitsterven aan het einde van het Perm tijdperk. Er na ontstonden in korte tijd vele nieuwe soorten zee- en landdieren, waarvan de resten nu in de steengroeve opgegraven en onderzocht worden. Unieke vondsten, die met grote regelmaat nieuw beschreven soorten en inzichten opleveren. 

Bijeenkomsten van de Nederlandse Geologische Vereniging AFDELING LIMBURG worden gehouden op de tweede DINSDAG van de maand en beginnen om 19.30 uur in het Museum Valkenburg, deur linksonder naast de hoofdingang. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Heeft u vragen over de geologische vereniging, excursies, boeken, tijdschriften, mineralen, gesteenten en/of fossielen, kom dan eens naar deze bijeenkomsten.

IN JULI EN AUGUSTUS ZIJN ER GÉÉN BIJEENKOMSTEN

Deel dit bericht, kies je platform!

Entree voor het gehele museum:

  • € 8,00 p.p. (incl. gratis kopje koffie)
  • Studenten: € 4,00 p.p.
  • Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
  • Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis